Kaip skelbia britų portalas independent.co.uk, bendrovė dabar vėl ieško to laimingojo ar laimingosios, kuriems tektų keliauti po pasaulį, gyventi visų geidžiamose vietose ir paprasčiausiai dalintis savo įspūdžiais su kitais žmonėmis internete.

Benas Southallas tokio darbo trokštantiems turi naujieną: dirbti gali tekti daugiau nei daugelis įsivaizduoja. Ir jis tai žino ne iš kalbų, o remiasi asmenine patirtimi. 2009 metais jis nugalėjo 34 tūkst. 684 kandidatus iš daugiau nei 200 šalių ir šešiems mėnesiams tapo oficialiu Australijai priklausančios Hamiltono salos prižiūrėtoju.

„Tai buvo geriausias, bet tuo pačiu ir sudėtingiausias darbas pasaulyje, – sakė jis. – Pamenu, kad Hamiltono saloje vyko laimėtojui skirtas vakarėlis, tačiau taip į jį ir nepatekau, nes turėjau duoti daugybę interviu.“

Benas Southallas

Šis darbas buvo dalis organizacijos „Queensland Tourism“ viešųjų ryšių kampanijos, ir B. Southallas atsidūrė jos epicentre. Jam priklauso neoficialus pasaulio rekordas už per 24 valandas duotus 124 interviu įvairioms televizijoms iš viso pasaulio.

Dėmesys vien interviu neapsiribojo. Per šešis savo darbo mėnesius jis davė interviu legendinei Oprahai Winfrey ir pristatė šešių dalių „National Geographic“ dokumentinį filmą, kuris buvo parodytas daugiau nei 135 milijonams žmonių. Iš tiesų jo darbas labiau buvo susijęs su viešaisiais ryšiais, o ne socialiniais tinklais: jis parašė tik 60 savo tinklaraščio įrašų, įkėlė 2 tūkst. nuotraukų, sukūrė 47 vaizdo įrašus ir parašė 1500 žinučių tviteryje.

„Deja, nereikia ypatingo talento, kad taptum garsenybe, – sakė Benas. – Todėl gali būti, kad žmonės sieks tokio darbo, nes nori išgarsėti ir save pareklamuoti. Žmonės turi suvokti, kad tai yra sunkus darbas“.

Benas Southallas

„Didžiausia bėda ta, kad „Tourism Queensland“ pataikė ant pirmosios socialinių tinklų bangos. Instagramo tuomet dar nebuvo, o tviteris ir feisbukas buvo bendravimo, o ne rinkodaros įrankiai. Tai buvo pirmas kartas, kai kompanija tokiu būdu pasinaudojo socialiniai tinklais“, – sakė vyras.

Savo darbo laikotarpiu Benas keliavo daugybe transporto priemonių: plaukė laivu, katamaranu, keltu, prabangia jachta, greitaeigiu kateriu, skrido sraigtasparniu ir hidroplanu, važiavo traukiniu, motociklu ir automobiliu. „Aplankiau 60 salų, kurių kiekvienoje praleidau po maždaug tris dienas, – pasakojo Benas. – Turėjau labai prisitaikyti prie gyvenimo pokyčių, nes vieną dieną apsistodavau šešių žvaigždučių viešbutyje, o jau kitą dieną galėjau nakvoti palapinėje.“

Benas Southallas

„Su nauja vieta susipažindavau rytinio prasibėgimo metu. Tuomet dienos metu darydavau tai, ką pasiūlydavo turizmo valdyba. Vėliau rašydavau savo tinklaraštį, redaguodavau vaizdo įrašus ir miegoti eidavau apie vidurnaktį“, – sakė Benas.

Likus dviem dienoms iki darbo sutarties pabaigos, Benui lipant iš greitaeigio katerio, jam įgėlė plika akimi nematoma, tačiau itin nuodinga medūza. „Tai greičiausiai nebuvo geriausia reklama Kvinslandui, – sakė B. Southallas. – Per savo kvailumą apsitaškiau sau veidą vandeniu ir ta medūza pateko man ant rankos. Skausmas buvo tikrai stiprus. Mane visą kratė, ir raumenys buvo labai įsitempę. Man davė morfino ir valiumo, kad nusiraminčiau.“

Ar jis laukė darbo pabaigos? „O, taip, – pripažino vyras. – Tačiau visuomet taip būna, kai sunkiai dirbi, tau reikia pertraukos.“

Pasibaigus šešių mėnesių sutarčiai „Tourism Queensland“ pasiūlė Benui ir toliau bendradarbiauti. Vėliau jis nubėgo 19 maratonų, parašė knygą ir ... vedė. Jo žmona tapo taip pat keliauti mėgstanti Sophee, su kuria jie sausuma 2015 metais nukeliavo nuo Singapūro iki Londono.

Ką Benas galėtų patarti sieksiantiems naujo „Thirdhome“ siūlomo darbo? Jo teigimu, labai svarbu turėti planą, ką veiks vėliau. Priešingu atveju, „vėliau jausitės tarsi krisdami nuo kalno atgal į normalų gyvenimą“.