„Priešai aktyviai rengiasi gynybai laikinai okupuotame Kryme: pusiasalio šiaurėje jau beveik baigti statyti įtvirtinimai, šiaurės vakarų ir vakarų Krymo pakrantėse kuriama gynybos sistema, kuri neleistų išsilaipinti Ukrainos gynybos pajėgoms“, – sakė O. Hromovas.

Jis taip pat sakė, kad šiuo metu nėra tikslių duomenų apie masinį Rusijos kariškių šeimų išvykimą iš pusiasalio. Tačiau brigados generolas pabrėžė, kad iškilus pavojui, jog Krymo tiltas bus sugriautas, bei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų grupėms artėjant prie Perekopo ir Čonharo galima tikėtis, kad iš Krymo plūstels didesnis skaičius išvykstančiųjų.

Anksčiau pranešta, kad birželio 22 d. Džankojuje, Kryme, nugriaudėjo sprogimai, okupacinė administracija šią informaciją nuslėpė. Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas sakė, kad sprogimai laikinai okupuotame Kryme rodo, jog artėja pusiasalio išlaisvinimas nuo okupantų. Jis sakė, kad Kryme stos ramybė ir nebus sprogimų, kai užpuolikai iš Rusijos paliks Ukrainos pusiasalį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją