Tai pranešė „Telegram“ kanalas „General SVR“, kuriuo remiasi UNIAN.

Pasak „General SVR“, beveik „kartu su technogenine katastrofa Kursko jėgainėje panaši akcija rengiama ir Zaporižios atominėje elektrinėje“. „Rusijos vadovybė paskelbs dvigubą katastrofą „teroristine ataka“ prieš branduolinius objektus ir dėl to apkaltins Ukrainą“, – pažymi kanalas.

Anot jo, Rusijos lyderis yra pasirengęs išprovokuoti didžiulių Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir kitų šalių teritorijų radiacinę taršą, milžiniškas civilių aukas, kad jo šalis išeitų iš strateginės aklavietės, kurioje atsidūrė per plataus masto karą prieš Ukrainos valstybę.

Publikacijoje pažymima, kad V. Putinas reikalauja „efektyvaus“ ir greito problemos sprendimo, nes neturi laiko „laukti stebuklo iš Rusijos kariuomenės“ – „jis sunkiai serga ir neturi jokių galimybių pasveikti“. Pasak žiniasklaidos, Rusijos vadovas mano, kad problemą padėtų išspręsti „dar didesnės krizės sukėlimas“.

Papildyta 15.21 Ukrainos žvalgyba teigia, kad dabar rusų provokacijų Zaporožios atominėje elektrinėje tikimybė yra minimali.

Komentaruose TSN žvalgybos atstovai teigė, kad jokios grėsmės nėra. Ukrainos žvalgybos teigimu, rusai bando kelti Ukrainos gyventojų paniką, tačiau jaudintis šiuo metu nereikėtų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)