2012 metais prancūzų aktorius, pasipiktinęs Prancūzijos vyriausybės planais iki 75 procentų padidinti „mokesčius turtingiesiems“, pranešė apie ketinimus atsisakyti Prancūzijos pilietybės. 2013 metų pradžioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą dėl pilietybės suteikimo G. Depardieu. Vėliau jis buvo priregistruotas Mordovijos sostinėje Saranske.

„Esu pasiruošęs mirti už Rusiją, nes žmonės čia stiprūs; visai nenoriu nugaišti, kaip kvailys, dabartinėje Prancūzijoje“, – G. Depardieu žodžius cituoja „InoTV“. Aktorius pridūrė, kad gyventi „Putino šalyje“ gera, nes tėvynėje jam buvo skiepijamos tos vertybės, kurios jam svetimos.

„Aš niekuo netikiu. Ypač – savimi. Kartais vakarais savo lovoje noriu užmigti visam laikui“, – pareiškė jis.

Prieš kelias dienas G. Depardieu pakomentavo situaciją Donbase ir papasakojo, kad Ukrainoje turi kelis vynuogynus. „Kaip visi, aš manau, kad konfliktas – tai siaubinga. Aš gerai pažįstu Putiną; man jis labai patinka, ir aš vistiek būnu Rusijoje“, – aktorių cituoja leidinys „The Guardian“.

Taip pat jis pažymėjo, kad „sudėtinga Ukrainos istorija“ reiškia, kad „niekas beveik nieko apie ją nesupranta“. „Ką aš galiu pasakyti apie tokį konfliktą? Jeigu Krymas būtų amerikiečių, tai būtų visai kitas reikalas“, – sakė G. Depardieu.

Pernai rugpjūtį aktorius tvirtino, kad „myli ir Rusiją, ir Ukrainą, kuri yra Rusijos dalis“.

DELFI primena, kad balandį buvo pasirodę žinių, kad G. Depardieu persikėlė atgal į Europą, į Belgiją. anot V. Šenderovičiaus, dvejus metus pabuvęs Rusijos piliečiu G. Depardieu nusprendė persikelti į Belgiją, kur jau spėjo įsigyti būstą ir išspręsti su dokumentais susijusius klausimus.

Be to, aktorius tikisi gauti Belgijos pilietybę, o tai reiškia, kad greitu metu G. Depardieu gali atsisakyti Rusijos pilietybės. „RRNews“ tuomet pranešė, kad aktoriui priklausę butai Rusijoje jau išparduoti.

2014 metų vasarą G. Depardieu pareiškė, kad ketina Rusijoje organizuoti ekologiškos degtinės gamybą. Be to, jis planuoja Rusijoje atidaryti restoranų tinklą „Gerard“. Rusijos Valstybės Dūmoje buvo iškeltas pasiūlymas Kryme sukurti valstybinį vynuogininkystės ir vyndarystės komitetą ir jo vadovu paskirti G. Depardieu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (706)