Filmas vadinasi „3096 dienos“ („3,096 Days“) – būtent tiek dienų mergina praleido pas pagrobėją. Juosta jau šią savaitę bus pradėta rodyti Vokietijoje ir Austrijoje. Beveik prieš septynerius metus N.Kampusch iš to pragaro pavyko pabėgti.

Filme paauglę įkūnija aktorė. Juostoje demonstruojama, kaip mergaitės pagrobėjas Wolfgangas Priklopilis prievarta verčia savo auką su juo lytiškai santykiauti.

„Dabar jaučiuosi pakankamai stipri papasakoti tikrąją pagrobimo istoriją“, - apie filmą sako 25 metų N. Kampusch.

Mergina anksčiau atsisakydavo reaguoti į teiginius esą su W. Priklopiliu turėjusi lytinių santykių, tačiau per interviu praeitą savaitę ji pareiškė nusprendusi atskleisti tiesą, nes informacija jau ir taip pasiekė viešumą nutekinus slaptą policijos turėtą informaciją.

Byloje yra keli netikslumai, kurie privertė Austrijos teisingumo pareigūnus kreiptis pagalbos į nepriklausomus tyrėjus iš FTB ir Vokietijos policijos.

N. Kampusch buvo vos dešimt metų, kai vienoje Vienos gatvių 44 metų ryšių priežiūros technikas W. Priklopilis ją pagrobė. Mergaitė aštuonerius su pusę metų buvo kalinama specialiai nusikaltėlio rūsyje įrengtoje kameroje.

2006 metų rugpjūtį merginai pavyko per stebuklą pabėgti. Nusikaltėlio kaimynai pastebėjo aštuoniolikos metų išblyškusią, išsekusią ir persigandusią merginą, besislėpusią jų sode. Tą pačią dieną ant geležinkelio bėgių prie Austrijos sostinės buvo rastas pagrobėjo lavonas be galvos.

Policijos pareigūnai įsitikinę, jog W. Priklopilis veikė vienas. Tačiau nauji įrodymai leidžia spėti, jog nusikaltėlis galbūt turėjo bendrininką.

Vienintelė pagrobimo liudininkė – Ischatar Akcan, kuriai tuomet buvo 12 metų. Mergina teigia, jog su nusikaltimu gali būti susijęs ir dar vienas žmogus. I. Akcan, kuriai dabar 26 metai, tvirtina policijos pareigūnams net šešis kartus sakiusi, jog W. Priklopilio autobusiuko vairuotojo sėdynėje sėdėjo kitas žmogus.

Mergina teisme sakė, jog pareigūnai jai darė stiprų spaudimą apie antrojo vyro egzistavimą neužsiminti.

Tačiau labiausiai intriguojantis bylos faktas ir toliau išlieka itin paslaptinga Franzo Krollio, nepaperkamo Vienos policijos pulkininko, vadovavusio N. Kampusch bylos tyrimui iki 2010 metų, savižudybė.

Tais metais Vienos prokuratūra surengė spaudos konferenciją, kurios metu paskelbė, jog N. Kampusch byla baigta, ir kad vienintelis nusikaltėlis buvo W. Priklopilis. Tačiau spaudos konferencijoje F. Krollio nebuvo.

Po pusės metų policijos pareigūno lavonas rastas jo buto terasoje. Policija padarė išvadą, jog pareigūnas nusišovė į galvą. Tačiau F. Krollio brolis Karlas teigia taip nemanąs. Esą po mirties paslaptingai dingo jo brolio užrašų knygelė, kur pareigūnas detaliai užrašydavo visas savo mintis ir įžvalgas.

Tyrimas vyksta ir toliau.