A. Fauci laidoje „Good Morning America“ antradienį sakė, kad mano, jog plačioji visuomenė bus pradėta skiepyti „kažkada kovo pabaigoje, balandžio pradžioje“.

Tačiau, pasak jo, gali prireikti iki keturių mėnesių, kol vakcina bus pasiekiama visiems pasiskiepyti norintiems amerikiečiams.

Pirmosios vakcinos dozės šalyje suleistos praėjusią savaitę, pirmenybė yra teikiama medikams ir pagyvenusiems žmonėms. A. Fauci sakė planuojantis antradienį pasiskiepyti „Moderna“ vakcina.

Virusologas taip pat sakė, kad „tikrai įmanoma“, jog Didžiojoje Britanijoje aptikta COVID-19 atmaina yra pasiekusi ir Ameriką. Jis sakė, kad kelionių draudimai yra nereikalingi ir „gana drakoniški“, tačiau pridūrė, kad verčiau būtų galima keliautojų iš JK pareikalauti neigiamų viruso testo rezultatų.

A. Fauci taip pat pakartojo raginimą amerikiečiams apriboti savo Kalėdų planus, virusui ir toliau nepaliaujamai plintant visoje šalyje.

Pasiskiepijo „Moderna“ vakcina

Garsusis JAV imunologas Anthony‘is Faucis, stebint kameroms, pasiskiepijo nuo koronaviruso. Nacionalinio infekcinių ligų instituto direktoriui antradienį Betesdoje netoli Vašingtono buvo suleista „Moderna“ kompanijos vakcina.

A. Faucis pabrėžė, kad visiškai pasitiki vakcinos saugumu ir efektyvumu ir nori visus padrąsinti taip pat skiepytis. A. Faucis per koronaviruso krizę tapo Amerikos veidu kovoje su pandemija. Gyventojai juo labai pasitiki.

Nuo praėjusios savaitės amerikiečiai skiepijami „Pfizer“ ir „Biontech“ vakcina, o nuo šios savaitės naudojama ir „Moderna“ vakcina. Vis dėlto tarp gyventojų tvyro skepsis dėl vakcinos, kuri buvo sukurta labai greitai.

Pirmadienį nuo koronaviruso viešai pasiskiepijo ir būsimasis JAV prezidentas Joe Bidenas.