Tai antradienį Briuselyje per spaudos konferenciją pareiškė ES užsienio politikos tarnybos atstovas Peteris Stano, praneša portalas „eurointegration“.

P. Stano pažymėjo, jog ES apgailestauja dėl Sakartvelo sprendimo atnaujinti skrydžius į Rusiją ir iš jos, praėjusią savaitę Rusijai priėmus sprendimą panaikinti skrydžių draudimą.

„Dėl neteisėto Rusijos karo prieš Ukrainą ES šalys ir nemažai kitų valstybių įvedė sankcijas Rusijos aviacijos sektoriui. Mes ir mūsų partneriai neleidžiame skraidyti iš ir į Rusiją bei virš Rusijos. Pastarasis Sakartvelo valdžios sprendimas kelia nerimą, turint omenyje Sakartvelo kelią į ES ir jo įsipareigojimus derinti (savo sprendimus) su ES sprendimais užsienio politikos srityje, kaip numato Sakartvelo ir ES asociacijos sutartis“, – sakė atstovas.

P. Stano pažymėjo, kad, deja, Sakartvelo užsienio ir saugumo politikos koordinavimo su atitinkama ES politika lygis sumažėjo nuo 44 proc. pernai iki 31 proc. šiemet.

„Tai tikrai kelia mūsų susirūpinimą, tai tikrai verčia labai apgailestauti“, – pareiškė jis.

Gegužės 11 d. ES paragino Sakartvelo valdžią laikytis sankcijų Rusijos aviacijos sektoriui, kurios buvo įvestos po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Gegužės 10 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas panaikino vizų režimą Sakartvelo piliečiams ir atšaukė draudimą Rusijos aviacijos kompanijoms skraidyti į Sakartvelą.

Pastarosiomis dienomis Sakartvelas leido dviem aviacijos bendrovėms organizuoti tiesioginius skrydžius į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją