Vėliausios operacijos taikiniu tapo sukilėlių iš Tigrėjaus liaudies išlaisvinimo fronto (TPLF) naudojamą mokymų centrą, pažymėjo Billene Seyoum. Pareigūnė pridūrė, kad tas pastatas „taip pat buvo naudojamas kaip teroristinės organizacijos kovinio tinklo centras“.

Ministro pirmininko Abiy Ahmedo vyriausybė jau beveik metus kariauja su TPLF, nors pačiame Tigrėjuje nuo birželio pabaigos iki šiol buvo palyginti mažai kautynių. Tuomet sukilėliai užėmė didžiąją dalį šio šiauriausio Etiopijos regiono, o dauguma kariuomenė padalinių pasitraukė.

Pirmadienį Etiopijos oro pajėgos Mekelėje sudavė du smūgius. JT duomenimis, per tas atakas žuvo trys vaikai, dar keli žmonės buvo sužeisti.

Trečiadienį oro pajėgos bombardavo įtariamas TPLF ginklų slėptuves Mekelėje ir maždaug už 80 km į vakarus esančiame Agbės miestelyje.

Vienas ligoninės darbuotojas pranešė naujienų agentūrai AFP, kad per trečiadienio smūgį Mekelėje buvo sužeisti mažiausiai aštuoni žmonės, įskaitant nėščią moterį.

Pasak medikų ir TPLF, ketvirtadienį Mekelėje buvo surengtas ketvirtas antskrydis, o penktadienį iškart po atakų nebuvo gauta jokių pranešimų apie nukentėjusiuosius ar aukas.

Tarptautinė bendruomenė reiškia susirūpinimą dėl naujausių Adis Abebos operacijų.

JAV Valstybės departamento atstovas trečiadienį pareiškė, kad Vašingtonas „smerkia besitęsiantį smurto eskalavimą, dėl kurio kenčia civiliai gyventojai“.

Antskrydžiai surengti pasirodžius pranešimams apie intensyvias kautynes piečiau Tigrėjaus esančiame Amharos regione, kur TPLF liepą pradėjo puolimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją