Ambasadoriui Aleksandrui Petrovui buvo pareikštas protestas dėl trečiadienį įvykusio incidento, kai karinis transporto lėktuvas „Iljušin Il-76MD“ apie minutę buvo įskridęs Estijos oro erdvę ties Vaindlo salos Suomijos įlankoje, sakė URM atstovai.

Tai buvo pirmasis šiais metais įvykęs incidentas, kai Rusijos karinis orlaivis įskrido į Estijos oro erdvę.

Estija pareiškė, kad šis pažeidimas buvo „rimtas“ incidentas ir kad jis bei virtinė ankstesnių panašių pažeidimų yra jokiu būtų nepriimtini.

Rusijos gynybos ministerija savo ruožtu teigė, kad karinis transporto lėktuvas, skridęs virš Baltijos jūros į Kaliningrado sritį, Estijos oro erdvės nepažeidė.

„Skrydis vyko pagal iš anksto suderintą maršrutą, įjungus atsakiklį, – sakoma ministerijos pranešime. – Skrydis vyko griežtai laikantis Tarptautinių oro erdvės naudojimo taisyklių, nepažeidžiant kitų valstybių sienų – tai patvirtinta objektyviomis kontrolės priemonėmis.“

„Lėktuvo įgula nuolat palaikė ryšį su Estijos oro eismo organizavimo dispečeriais. Pastarieji nei skrydžio dieną, nei per tolesnę parą jokių pretenzijų Rusijos įgulai nepareiškė“, – pridūrė Gynybos ministerija.

Estijos URM taip pat atkreipė A. Petrovo dėmesį į užsienio reikalų ministrės Evos-Marios Liimets trečiadienį paskelbta pareiškimą, kuriuo ji pareikalavo, kad Rusija nedelsdama paleistų kalėti nuteistą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną bei pasmerkė šiurkščius teisėsaugos veiksmus prieš jį palaikančius protestuotojus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)