Anot U. Sutropo, Estijos mokslas dėl šio boikotavimo nieko itin reikšmingo nepraras, rašo rus.DELFI.ee. Taip pat jis pridūrė, kad „Impressium“ klubas – tai neaiškią veiklą vykdanti organizacija.

U. Sutropas pareiškė, kad Rusijos ir Estijos mokslininkų bendradarbiavimas yra minimalus, o reikšmingumas labai mažas. „Impressium“ klubą U. Sutropas pavadino neaiškią veiklą vykdančia organizacija.

„Jei jie iš tikrųjų planuoja nutraukti bendradarbiavimą, tai ir gerai. Estijos mokslas dėl to nieko nepraras“, - patikino profesorius U. Sutropas.

U. Sutropas pripažino, kad nėra susipažinęs su V. Tiškovo darbais, tačiau, komentuodamas situaciją, rėmėsi „Postimees“ reklamuojamu renginiu. „Pažiūrėjau internete, ši organizacija užsiima neaiškia veikla. Jei kažkokio gyvulio neleidžia į renginį, tai tiek jau to!” – pareiškė U. Sutropas.

„Šiek tiek panaršę internete labai greitai sužinosite, kas tai per organizacija – tai FSB organizacija, vykdanti neaiškią veiklą. Kadangi gyvename demokratinėje santvarkoje, mes negalime nutraukti jos veiklos“, - pridūrė profesorius.

„Bendradarbiavimo su Rusija humanitarinių mokslų srityje reikšmingumas artimas nuliui. Rusijoje jau seniai nebėra dėmesio verto mokslo, bent jau toje sferoje, kuri galėtų būti reikšminga Estijai. Žinoma, apie bendradarbiavimą svajoja rusų filologai, tačiau mums neleista sudaryti sutarčių dėl bendradarbiavimo, nes bendradarbiavimas su Krymą užėmusia ir karą Rytų Ukrainoje vykdančia valstybe, yra nėra įmanomas“, - mano jis.

Anot U. Sutorpo, išsilaisvinusi iš sovietinės okupacijos Estija persiorientavo į visiškai kitokį pasaulį – Vakarus ir Vakarų valstybes. „Su Rusijos mokslu nori bendradarbiauti prisitaikyti nesugebantys rusų filologai“, - pabrėžė U. Sutorpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)