Praėjusią savaitę Portlando (Oregonas) policija suėmė 68-erių metų romanų autorę ir apkaltino ją žmogžudyste bei neteisėtu ginklo laikymu.

Kaip rašė Portlande leidžiamas dienraštis „The Oregonian“, iš virėjo amato besiverčiantis 63-ejų metų jos sutuoktinis buvo nušautas darbo mokyklos „Oregon Culinary Institute“ virtuvėje.

Kitą dieną po žmogžudystės, savarankiškai romanus leidžianti moteris prisėdo prie „Facebook“, kad praneštų apie ją ištikusį sukrėtimą.

„Turiu pranešti liūdną žinią „Facebook“ draugams ir artimiesiems. Vakar ryte buvo nužudytas mano vyras ir geriausias draugas – virėjas Danas Brophy. Tie, kurie esate man artimi, galbūt manote, kad apie tai turėjau pranešti telefonu? Taip, jūs neklystate. Tačiau kol kas aš dar bandau susigaudyti savo mintyse. Rytoj, birželio 4 d., pirmadienį, 19.00 val. mokykloje „Oregon Culinary Institute“ bus renkamasi prie uždegtų žvakių melstis. Nors ir vertinu nuoširdžius jūsų žodžius, esu per daug sukrėsta. Bent keletą dienų man neskambinkite, kol pasijusiu sutvirtėjusi“, – parašė N. Crampton-Brophy.

Kaip tik tada ji pasirūpino, kad dabar jau išgarsėjusi esė „Kaip nužudyti savo vyrą“ nebūtų pasiekiama eiliniams interneto naudotojams. Šiaip jau kūrinys buvo paskelbtas „See Jane Publish“ tinklaraštyje. Kai kuriose jo vietose, esą, pasakojama apie žmogžudystės motyvus ir galinčius praversti ginklus.
2012 metais N. Crampton-Brophy yra atskleidusi tinklaraščio „Romancing the Genres“ leidėjams, kas skatina ją rašyti romantiškas įtampos kupinas istorijas.

„Žmogžudysčių, smurto ir kraujo scenos mano sąmonėje gimsta labai natūraliai, ir tai reiškia, kad mano vyras jau išmoko miegoti vieną akį atmerkęs“, – atviravo moteris.

Remiantis teismo dokumentais, poros santuoka truko 26 metus.