Pareigūnai teigia, kad susitarimas pasiektas užbaigus Europos Sąjungos vidinius nesutarimus, kurie prieš tai kišo koją žadėtiems sprendimams.

Vėlai vakare derybose, kuriose dalyvavo Europos Sąjungos valstybių narių ir Europos Parlamento atstovai, pasiektas kompromisas dėl mechanizmo, kuris galės būti panaudotas ir ypatingais atvejais įšaldant bevizį režimą.

Dvi buvusios sovietų respublikos siekia dar labiau atitolti nuo Maskvos ir priartėti prie Vakarų.

Nepaisant to, pastaruoju metu jos jau buvo ėmusios reikšti nepasitenkinimą dėl Europos Sąjungos delsimo imtis žadėtų veiksmų.

Po praeitais metais užklupusios migracijos krizės Europos Sąjungos valstybės narės ėmė skeptiškai vertinti galimą sprendimą palengvinti 45 mln. Ukrainos ir 5 mln. Gruzijos gyventojų kelionių galimybę.
Leidimas šiems asmenims atvykti į Europos Sąjungos Šengeno zoną be išankstinio prašymo išduoti vizą – labai svarbi iniciatyva Gruzijos ir Ukrainos, bandančioms suartėti su Europos Sąjunga, žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (480)