„Svarbu, kad ir toliau išliktume vieningi ir ryžtingi bei kartu apibrėžtume savo kolektyvinį požiūrį ir veiksmus“, – sakė jis.

„Todėl norėčiau pakviesti jus į specialų Europos Vadovų Tarybos (viršūnių) susitikimą vasario 24 d., ketvirtadienį, kuris įvyks asmeniškai dalyvaujant Briuselyje ir prasidės 20 val."

Susitikimas šaukiamas ES priėmus naujų sankcijų Rusijai paketą, reaguojant į Maskvos sprendimą pripažinti prokremliškų separatistinių „liaudies respublikų“ Rytų Ukrainoje nepriklausomybę. Rusijos parlamentas taip pat atvėrė kelią pasiųsti šalies kariuomenę į tas teritorijas.

Europos Sąjunga sako kol kas neskelbsianti dar griežtesnių sankcijų, nebent Rusija savo invaziją išplėstų už separatistų kontroliuojamų teritorijų ribų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau šią savaitę pareiškė abejojantis visos Ukrainos teise į suverenitetą.

„Jėgos naudojimas ir prievarta keisti sienas neturi vietos XXI amžiuje“, – sakoma Ch. Michelio kvietime į viršūnių susitikimą.

„Rusijos Federacijos veiksmai pažeidžia tarptautinę teisę ir Ukrainos teritorinį vientisumą bei suverenitetą. Jie taip pat silpnina Europos saugumo tvarką“, – pabrėžė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją