Dėl sankcijų susitarta ES Briuselyje vykusiame ES ambasadorių susitikime. Jas dar turės patvirtinti Bendrijos valstybės. Tačiau tai laikoma formalumu.

Pakete, be kita ko, numatyta galimybė dėl sankcijų apėjimo apriboti kai kurių prekių eksportą į tam tikras trečiąsias šalis. Iš pačių ES valstybių jau daug mėnesių negalima eksportuoti į Rusiją daugelio produktų.

Šalimis, per kurias apeinamos Rusijai taikomis sankcijos, pavyzdžiui, laikomas Kazachstanas, Armėnija, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Kinija.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pasveikino susitarimą dėl naujo sankcijų paketo. Sugriežtinus eksporto ribojimus, esą bus suduotas dar vienas smūgis Rusijos prezidento Vladimiro Putino karo mašinai. „Mūsų kovos su sankcijų apėjimu priemonė neleis Rusijai gauti sankcionuojamų prekių“, – pažymėjo U. von der Leyen.

Remiantis naujuoju paketu, sankcijos pritaikytos dar 71 asmeniui ir 33 organizacijoms. ES juos, be kita ko, kaltina sąsajomis su „neteisėta ukrainiečių vaikų deportacija į Rusiją“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją