„Vietoje to, kad keistų savo politiką ir spręstų teisėtą susirūpinimą keliančius klausimus, Kinija ir vėl užmerkė akis, o šios priemonės yra apgailėtinos ir nepriimtinos“, – sakė M. Borrellis po susitikimo su ES užsienio reikalų ministrais.

„Europos Sąjungos ryžtas ginti žmogaus teises ir atsakyti į rimtus pažeidimus bei išnaudojimą nesikeis“, – pridūrė jis.

Anot žmogaus teisių grupių, mažiausiai milijonas uigūrų ir kitų tiurkiškai kalbančių musulmonų yra kalinami vadinamosiose perauklėjimo stovyklose Kinijos šiaurės vakariniame Sindziango regione. Kinija taip pat kaltinama Sindziange naudojanti priverstinį darbą ir vykdanti prievartinę moterų sterilizaciją.

Europos Sąjungos šalys susitarė paskelbti sankcijų keturiems Kinijos pareigūnams ir vienam juridiniam asmeniui dėl Pekino griežtos politikos uigūrų etninės mažumos atžvilgiu. Praėjusią savaitę šias priemones patvirtino Bendrijos užsienio reikalų ministrai.

Kinų užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Pekinas „kategoriškai nepritaria ir griežtai smerkia“ šį ES žingsnį bei paskelbė sankcijas 10 europiečių, įskaitant politikus bei mokslininkus, ir dar keturiems juridiniams asmenims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)