Susitikimo metu R. Kadyrovas liaupsino čečėnų kovotojų nuopelnus Ukrainoje ir pabrėžė, kad jie klusniai vykdo V. Putino įsakymus ir yra „pasiruošę kovoti iki galo“.

V. Putinas pripažino čečėnų kovotojų vaidmenį ir padėkojo R. Kadyrovui.

Susitikimo metu R. Kadyrovas buvo akivaizdžiai nervingas. Galbūt jautė didelį spaudimą, stengdamasis V. Putinui parodyti, kad Čečėnija, jis pats ir jo kariai naudingi bei produktyvūs.

Dabar čečėnų kovotojai vaidina labai minimalų vaidmenį Ukrainos fronte ir daugiausia vykdo puolamąsias operacijas netoli Luhansko srityje esančios Bilohorivkos, o laikinai okupuotose Ukrainos dalyse tiesiog palaiko tvarką.

Todėl, pasak ISW analitikų, gali būti, kad R. Kadyrovas baiminasi, jog praranda V. Putino malonę, nes nelabai turi ką parodyti, kalbant apie čečėnų kovotojų pergales, ir susitikimo metu vylėsi išsaugoti bei pagerinti savo reputaciją.

Savo ruožtu, V. Putinas greičiausiai tikisi priversti R. Kadyrovą padidinti čečėnų kovotojų vaidmenį atliekant kovines operacijas, nes tiek privati karinė bendrovė „Vagner“, tiek Rusijos ginkluotosios pajėgos toliau patiria nuostolių tęsdamos puolamąsias operacijas Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją