Sueco kanalo tarnyba (SCA) tvirtino bandanti ištraukti įstrigusį 400 m ilgio laivą „Ever Given“, kuris užplaukė ant kanalo pakrantės per smėlio audrą antradienį.

Japonijos bendrovė „Shoei Kisen Kaisha“, kuriai priklauso laivas, teigė susidūrusi su dideliais sunkumais ir atsiprašė už sukeltus didžiulius nepatogumus.

„Bendradarbiaudami su vietos tarnybomis ir laivo valdymo bendrove „Bernhard Schulte Shipmanagement“, bandome ištraukti laivą į vandenį, tačiau susiduriame su didžiuliais sunkumais. Nuoširdžiai atsiprašome už sukeltus Sueco kanale esantiems laivams ir tiems, kurie planuoja plaukti šiuo kanalu“, – teigė bendrovė.

Laivybos specialistams perspėjant, kad įstrigusio laivo ištraukimo operacija gali trukti kelias dienas ar net savaites, Sueco kanalo tarnyba paskelbė „laikinai stabdanti laivybą“ kanale.

Sueco kanalas smarkiai sutrumpina kelionę jūra tarp Azijos ir Europos, nes laivams neprireikia apiplaukti visos Afrikos. Pavyzdžiui, kelionė iš Singapūro į Roterdamą Sueco kanalu yra apie 6 tūkst. km trumpesnė nei plaukiant aplink Afriką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)