Austrijos ir Vengrijos pozicija dėl karo Ukrainoje yra aiški, nes abi šalys nesiunčia ginklų į konflikto zoną, kad būtų išvengta tolesnės eskalacijos, sakė žinybų vadovai per bendrą spaudos konferenciją.

Anot K. Szalay-Bobrovniczky, dvi šalys „bus taikos pusėje“, teikdamos humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams. „Glaudžiai bendradarbiauti yra labai svarbu, kadangi gyvename pavojingu metu“, – sakė jis.

Savo ruožtu K. Tanner pažymėjo, jog didžiausią pavojų kelia tai, kad karas gali išplisti į Europą, o tai dar labiau padidintų migraciją.

„Padariniai juntami ne tik Austrijoje, bet ir Vengrijoje. Galiausiai maršrutai eina per mūsų kaimyninę šalį iki mūsų“, – pabrėžė K. Tanner.

Pernai Austrijoje prieglobsčio prašymų skaičius išaugo trigubai – iki 108 490 prašymų. Pagal šio skaičiaus didėjimą Austrija pirmauja Europos Sąjungoje. Tuo tarpu Vengrijoje užregistruota mažiausiai prašymų – tik 46. K. Tanner neužsiminė, kad Vengrija atsisako registruoti prieglobsčio prašytojus, nepaisydama ES teisės normų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)