19 metų Ashos, kuri 2010 metais buvo nužudyta kartu su savo vaikinu Yogeshu, tėvus, dėdę, tetą ir brolį teisėjas Rameshas Kumaras per papildomus teismo posėdžius nuteisė mirties bausme pakariant.

Yogeshas, dirbęs taksi vairuotoju, norėjo vesti Ashą – prekybininko daržovėmis dukrą, tačiau merginos šeima prieštaravo tokiai sąjungai, nes vaikinas priklausė žemesnei kastai.

Indijoje padaugėjo atvejų, kai norint apsaugoti šeimos garbę ir reputaciją, nužudomos jaunos poros, kurios susituokė nepaisydamos kastų ar savo šeimos pageidavimų.

Autopsija parodė, kad jauna pora buvo surišta virvėmis, mušama metaliniais vamzdžiais ir kankinama elektrošoku, teigė vietos žiniasklaida.

„Medicininė analizė atskleidė, kad mergina ir vaikinas mirė nuo termoelektrinio šoko, kurį sukėlė kankinimas elektros srove“, - rašė laikraštis „Indian Express“.

Valstybės prokuroras P.K. Verma naujienų agentūrai AFP sakė: „Visiems penkiems asmenims buvo skirtos mirties bausmės, nes neginčijamai buvo įrodyta, kad jie kankino ir nužudė vaikiną bei merginą vien dėl to, kad jie įsimylėjo ir norėjo susituokti“.

„Šios žmogžudystės buvo brutalios ir tyčinės“, - pridūrė jis.

Myriop nuteisti giminaičiai gali apskųsti nuosprendį aukštesnės instancijos teismui.

Pernai Indijos Aukščiausiasis teismas nurodė, kad asmenims, kurie bus pripažinti kalti dėl „garbės“ žmogžudysčių, reikėtų skirti mirties bausmę. Žmogžudystes dėl garbės jis pavadino barbariška tautos „dėme“.

Paprastai jis skiria mirties bausmes tik už tuos nusikaltimus, kurie priklauso „rečiausiųjų iš retųjų“ kategorijai.