A. Duda sakė, kad šis žingsnis pakeis regiono ir viso NATO karinio aljanso saugumo architektūrą, praneša AP.

A. Duda išsakė savo komentarus bendroje spaudos konferencijoje kartu su Portugalijos prezidentu Marcelo Rebelo de Sousa.

„Kalbėjau prezidentui (Sousa) apie Vladimiro Putino deklaracijų, kad Rusijos taktiniai branduoliniai ginklai bus perkelti į Baltarusijos teritoriją, įgyvendinimą, – sakė A. Duda. – Iš tiesų, šis procesas vyksta, mes tai matome“.

Vladimiras Putinas ir Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka praėjusį mėnesį pareiškė, kad Maskva jau išsiuntė dalį savo taktinių branduolinių ginklų į Baltarusiją po to, kai apie planą paskelbė kovo mėnesį.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pasmerkė Maskvos retoriką kaip „pavojingą ir neapgalvotą“, tačiau liepą pareiškė, kad Aljansas nepastebėjo jokių pokyčių Rusijos branduolinėje pozicijoje.

Taktinis branduolinis ginklas yra skirtas naudoti mūšio lauke ir turi trumpą atstumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją