34 metų Josephas Jenkinsas ir jo bendraamžis Charlesas Walkeris buvo be jokių incidentų sučiupti šeštadienio vakarą motelyje „Coconut Grove Motor Inn“ Panama Siti Bičo miestelyje – turistiniame golfo aikštynų ir kartingo trasų rajone. Keliomis valandomis anksčiau jų šeimos surengė spaudos konferenciją ir ragino bėglius pasiduoti.

„Dabar, kai juos sulaikėme, viliamės kai ką sužinoti iš jų apklausų“, – sakė Floridos teisėsaugos departamento komisaras Geraldas Bailey.

Kalėti iki gyvos galvos nuteisti J. Jenkinsas ir Ch. Walkeris bausmę atliko Franklino kalėjime, iš kurio išėjo niekam nesuvokus, kad jų dokumentai su bylos numeriais ir suklastotu teisėjo parašu yra suklastoti. Tuose dokumentuose rašoma, kad jų bausmės sutrumpintos iki 15 metų.

J. Jenkinsas buvo paleistas rugsėjo 27 dieną. Orlande gyvenantis nuteistojo dėdė Henry Pearsonas, kuris jam buvo kaip tėvas, sakė, kad kai kalėjimo pareigūnai jam paskambino ir pranešė, jog sūnėnas paleidžiamas, jis atvažiavo pasiimti J. Jenkinso, paėmęs švarių drabužių.

Dėdė nuvežė jį pasimatyti su motina ir senele. Kelias dienas J. Jenkinsas gyveno pas H. Pearsoną, o rugsėjo 30-ąją pagal įstatymus užsiregistravo viename Orlando kalėjime kaip sunkus nusikaltėlis. Jis užpildė dokumentus, buvo nufotografuotas, duomenų bazėje buvo patikrinti jo pirštų atspaudai – siekiant įsitikinti, kad jo atžvilgiu nėra jokių galiojančių arešto orderių.

H. Pearsonas planavo surengti spalio 1 dieną J.Jenkinso gimtadienio vakarėlį, bet šis jame nepasirodė. Dėdė dėl to labai nesijaudino, nes J. Jenkinsas tame rajone turėjo draugų. Be to, jis buvo laikomas už grotų nuo 1998 metų, kai nužudė ir apiplėšė Orlando gyventoją Roscoe Pughą.

Maždaug po savaitės, spalio 8-ąją, iš to paties kalėjimo buvo paleistas Ch. Walkeris, dėl kurio buvo pateikti panašūs įtikinamai atrodantys dokumentai. Jo motina Lillie Danzy sakė, jog šeima pamanė, kad jų maldos išklausytos, kai sulaukė skambučio apie sūnaus paleidimą. Ji vėliau paskambino kalėjimo pareigūnams pasitikrinti, ar tikrai sūnus paleidžiamas.

Artimieji nebūtų spėję atvykti jo pasiimti, tad kalėjimo pareigūnai nuvežė Ch.Walkerį į autobusų stotį, davė jam bilietą ir išsiuntė namo – kaip ir bet kokį kitą paleisti kalinį.

Ch. Walkeris kalėjime sėdėjo nuo 1999 metų, kai buvo nuteistas už antrojo laipsnio žmogžudystę dėl 23 metų Cedrico Slaterio nužudymo Orindžo apygardoje. Kaip ir J. Jenkinsas, praėjus trims paroms po paleidimo jis užsiregistravo Orindžo apygardos kalėjime, nesukeldamas jokių įtarimų.

Jis bastėsi po miestą, o praeitą sekmadienį apsilankė bažnyčioje. Tačiau kažkuriuo metu jis ir J. Jenkinsas dingo.

Antradienį vienas R. Pugho giminaičių susisiekė su valstijos prokuratūra ir pranešė, kad J. Jenkinsas buvo paleistas. R.Pugho šeimai buvo pranešta paštu, kaip ir visoms smurtinių nusikaltimų aukų šeimoms.

Prokurorai patikrino J. Jenkinso bylą ir greit aptiko suklastotus dokumentus, taip pat nustatė, kad Ch. Walkerio dokumentai irgi buvo suklastoti. Buvo paskelbta abiejų vyrų paieška.

Dėl suklastotų dokumentų Pataisos departamentas pakeitė paleidimų pirma laiko patikrinimo procedūras. Dabar kalėjimų pareigūnai prieš paleisdami kalinius iš anksto tikrins duomenis su teisėjais, o ne vien teismų administracijos pareigūnais.