Vienas P.Broadwell artimas žmogus sekmadienį teigė, kad ji labai apgailestauja dėl žalos, kuri buvo padaryta jos šeimai ir kitų žmonių šeimoms, ir kad ji bando tai ištaisyti ir gyventi toliau. Tas draugas nenorėjo skelbti savo pavardės, nes nebuvo įgaliotas kalbėti viešai.

Grupė draugų ir kaimynai pasveikino P.Broadwell, jos vyrą Scottą ir jų sūnus, sugrįžusius į savo namus Šarlotėje Šiaurės Karolinoje. Daugiau kaip savaitę P.Broadwell, persekiojama žiniasklaidos, gyveno pas brolį Vašingtone. Minėtas šeimos draugas sakė, kad ją labai sujaudino kaimynų parama.

P.Broadwell atžvilgiu vis dar vyksta FTB tyrimas dėl slaptų dokumentų, kurie buvo rasti jos namuose, nešiojamajame kompiuteryje.

Tyrėjai mano, kad juos ši rašytoja surinko kaupdama medžiagą D.Petraeuso biografijai, kuri buvo išleista šiais metais ir kurioje, be kitų dalykų, aprašomas generolo darbas Afganistane.

Pasak tyrėjų, daugelis tų dokumentų yra seni ir gali jau nebebūti slapti, nepaisant tokių atžymų, be to, P.Broadwell jiems pasakiusi, kad gavo juos ne iš D.Petraeuso.

FTB apie jų santykius sužinojo tikrindamas anoniminius elektroninius laiškus, kuriuos P.Broadwell esą nusiuntė populiariai Tampos aukštuomenės damai Jill Kelley, perspėdama ją laikytis atokiai nuo D.Petraeuso ir kito Afganistano kare dalyvavusio generolo Johno Alleno.

J.Kelley buvo aktyvistė ir savanorė visuomenės ryšių su kariuomene darbuotoja - rengdavo vakarėlius savo ir vyro namuose, kur aukšto rango karininkai bendraudavo su Tampos elitu.

Pareigūnai sako, kad J.Kelley beveik nuolat bendravo su J.Allenu, o prieš tai - su D.Petraeusu, tikriausiai siekdama paaukštinti savo socialinį statusą kariškių dominuojamoje Tampos bendruomenėje.

Skandalas išsiplėtė, kai Pentagonas paskelbė, kad tiria produktyvų J.Kelley ir J.Alleno susirašinėjimą, ieškodamas galimų nederamo šių dviejų sutuoktinius turinčių žmonių bendravimo įrodymų.

J.Alleno paskyrimas į NATO pajėgų vyriausiojo vado postą buvo sustabdytas laukiant šio tyrimo rezultatų, tačiau dabar pareigūnai jau pripažįsta, kad tik keli iš tų elektroninių laiškų, kuriuos vienas kitam nusiuntė J.Kelley ir J.Allenas, yra koketiško ar dviprasmiško pobūdžio.

FTB neaptiko jokios priežasties, dėl kurios reikėtų toliau tęsti tyrimą D.Petraeuso atžvilgiu, bet CŽV dabar aiškinasi, ar buvęs jos direktorius elgėsi nederamai, pavyzdžiui, ar jis galėjo naudotis valdybos ištekliais tam romanui palaikyti.