Nuo Ukrainos atskilti norinčio regiono kovotojai skelbia, kad karinė padėtis įvedama nuo vidurnakčio.

„Nuo nulis valandų nulis minučių įvedama karinė padėtis“, - pažymėjo D. Pušilinas.

Tuo metu Ukrainos premjero pirmasis pavaduotojas Vitalijus Jarema viliasi, kad naujasis šalies vadovas paskelbs aktyvią kovą Rytų Ukrainoje.

„Mes ne tikimės, o mes esame įsitikinę, todėl tai reikia padaryti kuo greičiau, kad visas visas blogis nepapultų pas mus, todėl antiteroristinė operacija bus tęsiama ir tikiuosi, kad šis etapas –  kariuomenės judėjimas į rytus bus efektyvesnis“, – sakė V. Jarema.

Luhansko liaudies respublika paneigė susijungusi su Donecko liaudies respublika

Luhansko ir Donecko „liaudies respublikos“ nesusijungė į „Naująją Rusiją“. Tai, kalbėdamas su žurnalistais sekmadienį, gegužės 25 dieną, pareiškė „Luhansko liaudies respublikos“ „ministras pirmininkas“ Vasilijus Nikitinas, skelbia RIA „Novosti“.

„Apie jokią Naująją Rusiją vakar Donecke susitarta nebuvo, - pareiškė V. Nikitinas. - Buvo sutarta apie liaudies respublikų sąjungos sukūrimą. Dvi nepriklausomos respublikos“.

Jis pridūrė, kad tokios sąjungos tikslas – bendradarbiavimas, pavyzdžiui, ekonominėje ar karinėje sferose. Šią sąjungą valdys speciali taryba, į kurią įeis po tris kiekvienos „liaudies respublikos“ narius.
Anksčiau buvo pranešta, kad šeštadienį, gegužės 24 dieną, Donecke Luhansko ir Donecko „liaudies respublikos“ pasirašė susitarimą apie susijungimą į „vieningą valstybę „Naujoji Rusiją“.