Trijų aukštų pastatas, kuriame įsikūręs IKRK biuras, yra mažiau nei už kilometro nuo valstybinių saugumo tarnybų būstinės, kurią, kaip ir kitas strategiškai svarbias miesto vietas, nuo balandžio laiko užėmę prorusiški separatistai. Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas dėl atakos apkaltino sukilėlius.

Pirmą kartą nuo paliaubų Rytų Ukrainoje įsigaliojimo prieš keturias savaites, ketvirtadienį vėl buvo bombarduotas Donecko centras, pasakojo agentūros AFP korespondentas. Prorusiškos miesto vadovybės teigimu, vienas sviedinys, be kita ko, pataikė į prekybos centrą, dar vienas - į autobusų depą, tačiau šis nesprogo.

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka tuo tarpu pareikalavo dislokuoti JT žydruosius šalmus, kurie kontroliuotų sieną tarp Ukrainos ir Rusijos, kad būtų pažabotas ginklų tiekimas separatistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)