Apie tai skelbia naujienų tinklalapis unian.net, cituodamas liudininkus įvykio vietoje.

Artilerinis įtaisas yra uždėtas ant sunkvežimio, kuris važinėja po miestą ir kartais iššauna.

"Donecko gatvėmis važinėja kreminės spalvos sunkvežimis MAN, kuris kartais sustoja, jo stogas nustumiamas ir šaunama vieną - du kartus. Po to jis važiuoja į kitą vietą", - cituojamas liudininkas.

Skelbiama, jog teroristai šaudo ir gyvenamuosiuose miegamuosiuose rajonuose.

Sulaikė Donecko teroristų lyderį

Specialiosios paskirties bataliono „Azov“ kariai vykdydami Donecko liaudies respublikos teroristų paieškos operaciją, sulaikė separatistų lyderį iš Družkovkos Vasilijų Černenką.

Kaip informuoja unian.net, apie tai „Azov“ batalionas pranešė socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

„Surinkta pakankamai įrodymų apie Černenkos neteisėtą veiklą, tai yra, šis asmuo prisidėjo prie ukrainiečių karių puldinėjimo ir teroristinių grupuočių organizavimo. Daugelio liudininkų teigimu, Vasilijus Černenka dalyvavo blokuojant karinę techniką, organizuojant prorusiškus mitingus,
sulaikant žmones ir paimant (žmones) įkaitais, iškabinant Rusijos vėliavą ant administracinių pastatų“, – rašoma pranešime. 

krainos kariniai lėktuvai bombardavo separatistų pozicijas

Ukrainos kariniai lėktuvai šeštadienį bombardavo separatistų pozicijas po to, kai prezidentas Petro Porošenka pažadėjo sunaikinti sukilėlius, raketomis apšaudžius kariuomenės dalinį Luhansko srityje, skelbia "Reuters".

Suintensyvėjus tris mėnesius trunkančiam konfliktui ukrainiečių aviacijos naikintuvai atakavo mūšių prieš sukilėlius "epicentrą" netoli sienos su Rusija, informavo kariuomenės atstovas.

Kariniai lėktuvai bombardavo pozicijas, iš kurių separatistai penktadienį raketomis "Grad" apšaudė motorizuotą kariuomenės dalinį. Per šią ataką žuvo 23 kariai.

Pranešama, kad lėktuvai taip pat atakavo taikinius netoli Donecko, pagrindinio miesto Ukrainos rytuose, kuriuose persigrupavo kovotojai. Per operaciją sunaikinta kovotojų bazė prie Dzeržinsko, informavo "antiteroristinės operacijos" atstovas Andrijus Lysenka.

"Preliminariais duomenimis, ukrainiečių pilotai (...) nukovė apie 500 (sukilėlių) kovotojų ir sunaikino du šarvuotus transporterius", - žurnalistams sakė A. Lysenka.

Kiek anksčiau per antskrydį prieš bazę netoli Perevalsko mieste, esančio į šiaurę nuo Donecko, likviduoti du tankai, dešimt šarvuočių ir "apie 500" kovotojų, sakė A. Lysenka.

Separatistų atstovai, kuriuos citavo Rusijos naujienų agentūros, paneigė patyrę didelių nuostolių ir pareiškė, kad ukrainiečiai naudojasi pasenusia žvalgybos informacija apie separatistų pajėgų dislokavimo pozicijas.

Anksčiau pasienio apsaugos tarnyba pranešė, kad naikintuvai buvo pasiųsti bombarduoti prorusiškų separatistų pozicijas jiems atnaujinus raketų atakas prieš vyriausybės pajėgas, dislokuotas prie sienos su Rusija, į pietryčius nuo Luhansko miesto.

Pasak atstovo A. Lysenkos, per operaciją, prasidėjusią penktadienio vakarą ir besitęsusią šeštadienį, žuvo penki Ukrainos kariai. Iš viso įvykdyta 16 ukrainiečių naikintuvų skrydžių.