Šios kautynės įsiplieskė, nors šeštadienį buvo pasirašyta nauja paliaubų sutartis, raginanti abi konflikto puses nutraukti ugnį ir atsitraukti nuo fronto linijos, suformuojant buferinę zoną.

Oro uostas, kuris buvo smarkiai apgadintas per įnirtingus susirėmimus gegužę, buvo apšaudytas iš sunkiosios artilerijos, taip pat girdėjosi automatinių ginklų papliūpos, nurodė žurnalistai.

Doneckas – didžiausias sukilėlių kontroliuojamas miestas konflikto zonoje rytų Ukrainoje, tačiau jo oro uostą tebekontroliuoja vyriausybės pajėgos, nors separatistai ne kartą mėgino jį užimti.

Separatistai tikina atitraukę artileriją iš dalies priešakinių pozicijų

Rytų Ukrainoje veikiančių prorusiškų separatistų savavališkai paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ premjeras antradienį pareiškė, kad jų pajėgos atitraukė savo artileriją iš priešakinių pozicijų tuose fronto ruožuose, kur analogišką žingsnį atliko Ukrainos vyriausybės pajėgos, laikantis šeštadienį pasirašyto paliaubų plano.

„Atitraukėme artileriją – bet tik tose vietose, kur tą patį padarė Ukrainos reguliarieji daliniai“, – sukilėlių lyderis Aleksandras Zacharčenka sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

„Kur Ukraina neatitraukė artilerijos, mes irgi to nepadarėme. Be to, tai taikoma tik artilerijai, kurios kalibras didesnis negu 100 mm“, - pridūrė jis.