Direktorius apkaltino šokėją, kuris teatro žvaigždė yra jau daugiau kaip dešimtmetis, sukūrus tokią atmosferą, kuri ir nulėmė išpuolį prieš S.Filiną.

N.Ciskaridzė atsikirto kategoriškai paneigdamas kaltinimą ir pats apkaltindamas A.Iksanovą nuolatiniais pažeidimais bei teatro reputacijos griovimu.

"Jaučiu tik vieną dalyką: tai, kas nutiko, yra natūralus rezultatas to chaoso, kurį, visų pirma, sukūrė Nikolajus Maksimovičius Ciskaridzė", - žurnalui "Snob" pasakė A.Iksanovas.

"Fonas, dėl kurio ši tragedija tapo įmanoma, buvo drabstymasis purvais teatre ir tarp jo darbuotojų, nuolatinės intrigos ir jo įsitikinimas savo paties nebaudžiamumu", - žurnalo interneto svetainei sakė A.Iksanovas.

Jis pavadino N.Ciskaridzę "žmogumi su beprotiškomis ambicijomis", kuris, negavęs baleto vadovo posto, norėjo generalinio direktoriaus ar net muzikos direktoriaus, kuriuo paprastai būna dirigentas, darbo.

Pasak A.Iksanovo, "nėra abejonių", kad N.Ciskaridzė dalyvavo šmeižto kampanijoje, kurios metu 2011-aisiais buvo nutekintos šokėją Genadijų Janiną diskredituojančios gėjų sekso orgijų nuotraukos. Tuo metu šis šokėjas buvo laikomas pretendentu į baleto vadovo postą.

"Kas buvo suinteresuotas Janino nustūmimu? Tuo metu Ciskaridzė aktyviai kovojo už meno direktoriaus postą", - sakė A.Iksanovas.

Tuo tarpu N.Ciskaridzė interviu tam pačiam žurnalui sakė, kad "neturi jokių sąsajų su šia tragiška situacija (dėl S.Filino užpuolimo), išskyrus užuojautą Sergejui".

"Kodėl prireikė ištarti mano vardą ryšium su šiuo baisiu nusikaltimu? - klausė jis. - Didžiajame (teatre) jau kuris laikas nebuvo tokio tarptautinio masto skandalo".

Jis paneigė, kad yra kaip nors susijęs su įtariamų sekso orgijų skandalu, kuris pakenkė G.Janinui, ir sakė, kad yra senas jo draugas.

Šie komentarai akcentuoja, kaip šiurpus praėjusio mėnesio išpuolis prieš S.Filiną dabar virto galbūt bjauriausiu skandalu per visą teatro istoriją - nuo pat jo įkūrimo 1776 metais.

S.Filinas anksčiau šią savaitę išvyko iš Rusijos tolesniam gydymui Vokietijoje. Jis grumiasi už savo regėjimo išsaugojimą ir subjauroto veido kuo didesnį atkūrimą. Nežinomas užpuolikas jam į veidą šliūkštelėjo sieros rūgšties.

Tyrėjai apklausė Didžiojo teatro darbuotojus, tarp jų - N.Ciskaridzę, bet dar nepaskelbė apie jokią tyrimo pažangą.

Didysis teatras tuo tarpu tęsia savo spektaklius. Sekmadienį pats N.Ciskaridzė grįžo į sceną šokti piktojo genijaus klasikiniame rusų balete "Gulbių ežeras", pranešama jo tinklalapyje.