Milijonai žmonių visame pasaulyje, patys to nežinodami, padėjo sukurti G. Orwello antiutopijos pobūdžio veidų atpažinimo technologiją. Tarp tokių žmonių greičiausiai atsidūrė ir Baltijos šalių gyventojai, atskleidė „Delfi“ tyrimas.

2019 m. kompanija „NTechLab“ išplatino pranešimą spaudai, kuriame rašė, jog bendradarbiavimo su vandens pramogų parku „Livu Akvaparks“ patirtis parodė – pasitelkus technologiją, pavyksta atpažinti veidus, esant sudėtingesnėms sąlygoms, kai veido biometriją sunkina vandens purslai, saulės blyksniai ir tai, kad žmonės nuolat juda. Algoritmui taip pat reikia tiksliai atpažinti vaikų veidus, kurie laikomi sudėtingais identifikuoti objektais. Latvijos „Delfi“ duomenimis, vandens parkas naudojo „NTechLab“ programinę įrangą iki 2023 m. pavasario, nors „Livu Akvaparks“ šito fakto nepatvirtino ir nepaneigė. Į Estijos „Delfi“ portalo klausimą taip ir nebuvo atsakyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją