Epizode rodomi kariai šaudo iš automatų ir granatsvaidžių.

Komentuodamas vaizdo įrašą R. Kadyrovas tvirtino, kad nufilmuota ataka liudija apie Ukrainos pajėgoms tenkančius smūgius prie Sotnyckij Kozačok gyvenvietės Charkivo srityje.

Tačiau, kaip teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Vyriausiojo vado biuro Strateginės komunikacijos valdyba, filmuotoje medžiagoje regima operacija iš tiesų vyko Rusijos teritorijoje, rašo UNIAN.

„Nesigilinančiam žiūrovui gali atrodyti, kad „achmatovcai“ kaunasi su Ukrainos pajėgomis. Visgi OSINT duomenys liudija, kad kova su nematomu priešu vyksta Belgorodo srityje, be to, ganėtinai toli nuo sienos“, – nurodoma pranešime.

Strateginės komunikacijos valdyboje juokaujama, kad tai, jog už Rusiją „mūšyje“ kovėsi čečėnų batalionas „Achmat“, leidžia manyti, jog „kadyrovcai genėjo arbatmedžius“.

Tai anaiptol ne pirmas netikrų „mūšių“, kuriuose tariamai dalyvavo „kadyrovcai“, vaizdo įrašas. Būtent dėl ​​tokių videoklipų „kadyrovcai“ buvo praminti „Tik-tok kariuomene“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)