125 km į rytus nuo sostinės Kolombo esančio Hatono policija pasamdė privačią kompaniją, kad ši išvarytų vapsvas iš vaizdingų arbatmedžių plantacijų. N. Modi ir jo palyda ten atvyks penktadienį.

Kompanija „Bee Protection Organisation“ pranešė pašalinusi lizdus iš dviejų vietų, kad garbingi svečiai galėtų nutūpti sraigtasparniais nebijodami agresyvių vietos gyventojų.

„Šalia dviejų sraigtasparnių aikštelių buvo du dideli lizdai. Tūpdami sraigtasparniai gali suerzinti vapsvas ir jos gali sugelti žmones tame rajone“, – naujienų agentūrai AFP sakė vapsvų šalinimo padalinio vadovas Tissa Bandara Thambavita.

„Pašalinome lizdus ir paskelbėme rajoną saugų apsilankyti itin svarbiems asmenims“, – pridūrė jis.

Plėviasparnės tremtinės buvo humaniškai perkeltos į netoliese plytinčias džiungles, pridūrė T.B. Thambavita. Minimame rajone liks komanda, kuri turi užtikrinti, kad išvarytos vapsvos iki N. Modi apsilankymo negrįžtų.

Tai jau antras Indijos lyderio vizitas kaimyninėje Šri Lankoje per kiek daugiau nei dvejus metus. Ketvirtadienį jis bus garbingiausias svečias per budistų Vesako šventę, kai minimi Budos gimimas, nubudimas ir mirtis.

N. Modi pasakys kalbą budistų konferencijai Kolombe, o paskui sraigtasparniu nuskris į centrinį šalies regioną, svarbų arbatos pramonei. Ten jis atidarys Indijos finansuojamą ligoninę ir kreipsis į plantacijose dirbančius indų kilmės darbininkus.

Indijos premjeras taip pat apsilankys svarbiausioje Šri Lankos budistų šventovėje Šri Dalada Maligavoje (Budos danties relikvijos šventovėje), o penktadienį vakare išvyks.

Šri Lankos policija paskelbė, kad per N. Modi vizitą saugumu papildomai rūpinsis daugiau kaip 6 tūkst. pareigūnų.