„Dėl J. Prigožino – turime palaukti, kol praeis karo rūkas“, – M. Podoliakas rašė socialiniame tinkle „X“ (anksčiau „Twitter“).

Tačiau, anot jo, akivaizdu, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas visko bijo ir niekam nieko neatleidžia, ypač po birželį J. Prigožino įvykdyto sukilimo, ir tik laukė tinkamo momento.

„Taip pat akivaizdu, kad J. Prigožinas pasirašė sau mirties nuosprendį, kai patikėjo keistomis Aliaksandro Lukašenkos „garantijomis“ ir vos ne dar absurdiškesniu V. Putino „garbės žodžiu“, – rašė Ukrainos prezidento patarėjas.

M. Podoliakas mano, kad demonstratyvus J. Prigožino ir „Wagner“ vadų pašalinimas praėjus dviem mėnesiams po bandymo įvykdyti perversmą galėtų būti V. Putino žinutė Rusijos elitui prieš 2024 m. rinkimus: „Kovokite, nes nelojalumas tolygu mirčiai“.


Tuo metu JAV vyriausybės komentare sakoma, kad galima „Wagner“ įkūrėjo žūtis per lėktuvo katastrofą trečiadienį Rusijoje nebūtų netikėtumas, turint omenyje jo nesutarimus su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Matėme, kas pranešama (apie lėktuvo sudužimą). Jei tai pasitvirtintų, tai niekam nebūtų staigmena“, – sakė JAV Nacionalinės saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson.

Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas Joe Bidenas buvo informuotas apie incidentą, per kurį privatus lėktuvas sudužo į šiaurės vakarus nuo Maskvos.

Kaip anksčiau pranešta, trečiadienį prie Tverės, į šiaurę nuo Maskvos, sudužo privatus lėktuvas „Embraer“. Juo skristi galėjo 7 keleiviai ir 3 įgulos nariai, o keleivių sąraše įrašytas ir „Wagner“ vadovas J. Prigožinas. Teigiama, kad trečiadienį jis išskrido iš Afrikos į Rusiją, o jį lydėjo „Wagner“ vadai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)