Nepaprastoji padėtis leis vyriausybei riboti pagrindines teises, pavyzdžiui, susirinkimų laisvę. Be to, medicinos studentai galės būti įpareigoti padirbėti ligoninėse. Nepaprastoji padėtis kol kas galios 30 dienų nuo penktadienio.

Vyriausybė, be to, nurodė, kad restoranai, barai ir klubai privalės 22.00 val. užverti duris. Kultūros ir sporto renginiuose galės dalyvauti ne daugiau kaip 1 000 paskiepytų žmonių. Kituose renginiuose leidžiamas maksimalus 100 lankytojų skaičius. Tikimasi, kad šios priemonės padės suvaldyti situaciją, nes norima išvengti karantino, pareiškė vyriausybė.

Ypač smarkiai pandemijos paveikta rytinė šalies dalis.

100 000 gyventojų per septynias dienas tenkantis naujų atvejų skaičius išaugo iki 1 097. Visiškai paskiepyti tik beveik 6,3 mln. šalies gyventojų iš 10,7 mln.

Opozicija, kuri spalį vykusiuose rinkimuose iškovojo daugumą ir kuri formuos būsimą vyriausybę, kritikavo, kad nebuvo įtraukta į sprendimų priėmimą. „Niekas nesitarė su mumis dėl nepaprastosios padėties įvedimo“, - sakė konservatorių sveikatos ekspertas Tomas Philippas.

Čekijoje nepaprastoji padėtis jau galiojo nuo 2020 metų spalio pradžios iki 2021-ųjų balandžio vidurio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją