Tai rodo Kyjivo tarptautinio sociologijos instituto (KTSI) surengtos apklausos rezultatai, praneša „Ukrinform“.

„Absoliuti ukrainiečių dauguma – 78 proc. – turi artimų giminaičių ar draugų, kurie buvo sužeisti arba žuvo per Rusijos invaziją. Tarp tų, kurie turi tokių artimų giminaičius ar draugų, vidutinis nurodytas skaičius (mediana) buvo 7. Tai yra vidutiniškai tokie respondentai turi 7 artimus giminaičius ar draugus, kurie buvo sužeisti arba žuvo“, – rašoma pranešime.

64 proc. ukrainiečių turi bent vieną artimą giminaitį ar draugą, kuris buvo sužeistas (vidutiniškai jie turi 5 sužeistus artimus žmones), o 63 proc. turi bent vieną artimą giminaitį ar draugą, kuris žuvo (vidutiniškai 3 žuvę artimi žmonės).

Sociologų duomenimis, šis rodiklis panašus visuose Ukrainos regionuose – nuo ​​70 proc. rytuose iki 80 proc. vakaruose.

Komentuodamas apklausos rezultatus, KTSI direktoriaus pavaduotojas Antonas Hrušeckis pažymėjo, kad Rusijos karas prieš Ukrainą suformavo tragišką kolektyvinę patirtį absoliučiai ukrainiečių daugumai. Visuose Ukrainos kampeliuose dauguma gyventojų turi giminių ar draugų, kurie buvo sužeisti arba žuvo per Rusijos invaziją.

Anot sociologo, „stiprus emocinis šios patirties koloritas yra tas veiksnys, kuris, viena vertus, labai suartina įvairius ukrainiečius ir leidžia geriau suprasti vieniems kitus. Kita vertus, tai prisideda prie ukrainiečių susitelkimo bendram darbui, kad būtų išvytas priešas ir pasiektas teisingumas – nubausti patirtų skriaudų kaltininkai“.

Apklausa buvo surengta gegužės 26–birželio 5 dienomis. Joje dalyvavo 2013 respondentų, vyresnių kaip 18 metų amžiaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją