Margrethe II nuo 1972 m. sausio 14 d. yra Danijos, Farerų Salų ir Grenlandijos karalienė. Savo pasitraukimo dieną ji bus praleidusi soste lygiai 52 metus.

Savo kasmetinėje, danų įdėmiai klausomoje kalboje Naujųjų išvakarėse, Margrethe užsiminė apie šiais metais jai atliktą nugaros operaciją. Medicinos personalo dėka operacija esą praėjo gerai, tačiau paskatino ją pagalvoti apie savo, kaip karalienės, ateitį. Ji norinti Naujųjų išvakarėse pirmiausiai padėkoti – už šilumą ir paramą, kurios sulaukė per savo valdymo metus, kalbėjo monarchė.

Danų žiniasklaida pareiškimą apie pasitraukimą pavadino „istoriniu“. Tarp smalsuolių, susirinkusių aikštėje prie Amalienborgo rūmų, kilo spontaniški aplodismentai. Margrethe visad pabrėždavo, kad nori likti soste iki mirties. Po britų karalienės Elžbietos II mirties 2022 m. rugsėjo 8 d. Margrethe yra ilgiausiai soste sėdinti karalienė moteris.

Margrethe paveldėjo sostą po savo tėvo Frederiko IX mirties 1972 m. sausio 14 d. Visad švytinti ir rūkyti nevengianti valdovė yra mylima gyventojų. Ji itin kūrybinga, domisi menu, laikoma pragmatiška ir kartais šiek tiek netradicine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)