„Norėčiau, kad nuo vasario 1 dienos COVID-19 nebebūtų laikoma pavojų visuomenei keliančia liga“, – laiške, adresuotame įstatymų leidėjams, rašė šalies premjeras Magnusas Heunicke. Jis pasiūlė atšaukti visus šalyje šiuo metu galiojančius ribojimus, įskaitant kaukių dėvėjimo prievolę ir trumpesnes barų ir restoranų darbo valandas.

Nors šioje 5,8 mln. gyventojų turinčioje šalyje antradienį buvo nustatyta daugiau kaip 46 tūkst. naujų infekcijos atvejų, „mūsų dabartiniu vertinimu, pandemija netrukus pasieks savo piką“, tviteryje rašė M. Heunicke. Jis pridūrė, kad dėl aukštų revakcinacijos rodiklių ir omikron atmainos sukeliamos lengvesnės ligos formos Danija gerai kontroliuoja hospitalizacijų skaičius.

Trimis vakcinos dozėmis iki šiol paskiepyta daugiau kaip 60 proc. danų ir ši riba buvo peržengta mėnesiu greičiau, nei tikėjosi sveikatos priežiūros pareigūnai.

Nors ligoninėse dėl COVID-19 šiuo metų gulinčių pacientų skaičius didėja ir viršija 900, Danijos sveikatos tarnybos teigia, kad 35 proc. šių žmonių į ligonines pakliuvo dėl kitos diagnozės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)