„Jungtinės Valstijos kreipėsi į Daniją, siūlydamos dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje. Tikslus šio bendradarbiavimo pobūdis dar nenustatytas, tačiau jis gali apimti JAV karių, materialinės ir karinės įrangos buvimą Danijos žemėje“, – žurnalistams sakė M. Frederiksen. Jos šalis yra NATO narė.

Per pastaruosius du dešimtmečius ši Skandinavijos šalis tapo viena artimiausių Vašingtono sąjungininkių Europoje, kartu su JAV kariavo Irake.

M. Frederiksen sakė, kad derybos nėra dabartinės Rusijos ir Ukrainos krizės rezultatas, tačiau krizė rodo, kad reikia glaudesnio bendradarbiavimo.

„NATO ir JAV yra mūsų saugumo garantai. Štai kodėl sujungiame pajėgas su JAV, kai kyla grėsmė tokioms Vakarų vertybėms kaip demokratija ir laisvė“, – sakė Danijos gynybos ministras Mortenas Bodskovas, taip pat dalyvavęs ketvirtadienio spaudos konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)