Remiantis šalies Užsienio reikalų ministerijos pranešimu, šiems asmenims duota 14 dienų išvykti iš šalies.

„Nustatėme, kad 15 išsiųstų žvalgybos pareigūnų šnipinėjo Danijos teritorijoje“, – po parlamento posėdžio žurnalistams sakė užsienio reikalų ministras Jeppe Kofodas ir pridūrė, kad taip norima pasiųsti „aiškų ženklą“, jog šnipinėjimas Danijoje yra „nepriimtinas“.

Apie šį sprendimą Rusijos ambasadorius Danijoje buvo informuotas antradienio rytą. Vyriausybė Kopenhagoje kartu „griežtai pasmerkė Rusijos brutalumą prieš Ukrainos civilius Bučoje“.

Tačiau, pasak J. Kofodo, Danija nori toliau palaikyti diplomatinius santykius su Rusija. „Danija nesiekia nutraukti diplomatinių santykių su Maskva. Dėl to diplomatų išsiuntimas neapima Rusijos ambasadoriaus ir likusio ambasados Kopenhagoje personalo“, – tvirtino J. Kofodas.

Šį savaitgalį visą pasaulį apskriejo vaizdai iš Ukrainos Bučos miestelio, kur po Rusijos karių pasitraukimo buvo rasti šimtų civilių palaikai. Ukrainos pareigūnai teigia, kad dėl to atsakingi miestą prieš tai okupavę Rusijos kariai. Maskva atsakomybės kratosi ir vadina šiuos vaizdus „inscenizuotais“.

Tačiau kovo viduryje užfiksuotose palydovinių vaizdų bendrovės „Maxar Technologies“ nuotraukose matyti dar prieš Rusijos pasitraukimą gatvėse gulintys žmonių lavonai. Juos tose pačiose vietose vėliau rado Ukrainos kariai.

Pirmadienį Prancūzija taip pat išsiuntė 35 Rusijos diplomatus. Analogišką žingsnį žengė ir Vokietija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją