Tai pirmadienį pranešė Danijos pareigūnai, kuriais remiasi portalas „eurointegration“.

„Ukrainiečiams kaip ir anksčiau labai reikia šaudmenų savo laisvės kovai prieš Rusiją. Kartu su kitomis ES ir NATO šalimis Danija teikia jiems įvairią karinę pagalbą. Mūsų bendradarbiavimas su Norvegija – svarbus to pavyzdys“, – pareiškė Danijos gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas.

Šalių bendradarbiavimo susitarime numatoma, kad Danijos gynybos pramonė surinks norvegiškų 155 mm artilerijos sviedinių korpusus su suderinamais daniškais parako užtaisais ir padegamaisiais vamzdeliais. Taip pagaminti visaverčiai artilerijos sviediniai bus perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Preliminariais duomenimis, šaudmenis galės naudoti savaeigiai artilerijos pabūklai „Caesar“, kuriuos Danijos parlamentas šių metų pradžioje nusprendė perduoti Ukrainai.

Manoma, kad sviediniai bus perduoti kartu su sistemomis.

Prancūzija kovo pabaigoje pareiškė, kad padvigubins 155 mm sviedinių tiekimą Ukrainai iki 2 tūkst. per mėnesį.

Kaip jau buvo pranešta, ES šalių užsienio reikalų ministrai susitarė dėl 2 mlrd. eurų vertės plano aprūpinti Rusijos užpultą Ukrainą amunicija. Ketinama nupirkti ir perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms 1 milijoną 155 mm artilerijos sviedinių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją