Jo biuras teigė, norintis atsiprašyti vaiko ir jo šeimos „už žalą, kurią galėjo sukelti jo žodžiai“. Vaizdo įraše, kuris plačiai pasklido internete matyti, kaip Dalai Lama bučiuoja vaiką į lūpas.

„Jo Šventenybė dažnai nekaltai ir žaismingai erzina sutiktus žmones net viešai ir prieš kameras. Jis apgailestauja dėl incidento“, – rašoma išsiųstame pareiškime.


Vasario pabaigoje Dalai Lamos šventykloje Dharamšalos mieste vykusiame renginyje dalyvavo apie 100 jaunų mokinių, ką tik baigusių Indijos M3M fondo studijas. Fondas dar kovo mėnesį socialiniuose tinkluose įkėlė nuotraukas iš renginio – vienoje iš jų Dalai Lama matosi apsikabinęs berniuką iš vaizdo įrašo.

Internete išplatintame vaizdo įraše matomas berniukas klausiantis, ar gali apkabinti Dalai Lamą. Jis mosteli jam į skruostą, sakydamas „pirmas čia“. Po to vaikas jį pabučiavo ir apkabino. Dalai Lama laikė berniuką apkabinęs, sakydamas „manau, kad ir čia“, o paskui pabučiavo jį į lūpas.

Dalai Lama atsiprašė bučiavęs berniuką ir paprašęs jo „čiulpti liežuvį“

„Ir čiulpk mano liežuvį“, – ištarė Dalai Lama, iškišęs liežuvį, surėmęs kakta į kaktą su mokiniu. Berniukas greitai iškišo savo liežuvį ir pasitraukė, o Dalai Lama nusijuokė ir dar kartą apkabino berniuką. Po to dvasinis lyderis kreipėsi į berniuką, patardamas jam ieškoti tų, kurie kuria „taiką ir laimę“, o ne sekti „žmones, kurie visada žudo kitus žmones“, ir tik tada paskutinį kartą jį apkabino.

Vaizdo įrašui pasklidus internete, daugelis jį pasmerkė ir pavadino „netinkamu“, „skandalingu“ ir „šlykščiu“. Dėl šios kontroversijos Dalai Lamos biuras atsiprašė, sakydamas, kad jo elgesys buvo „nekaltas ir žaismingas“.

„Jo šventenybė nori atsiprašyti berniuko ir jo šeimos, taip pat daugybės draugų visame pasaulyje už tai, kad jo žodžiai galėjo įskaudinti, – teigiama pareiškime. – Jo Šventenybė dažnai nekaltai ir žaismingai erzina sutiktus žmones, netgi viešai ir prieš kameras. Jis apgailestauja dėl šio incidento.“

Informacija parengta pagal „The Guardian“ ir „bbc.com“ inf.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)