D. Trumpas priminė, jog prezidento rinkimų išvakarėse apklausų duomenys bylojo apie jo pralaimėjimą, bet šios prognozės nepasiteisino.

„Tie patys žmonės, kurie rengė suklastotas apklausas prieš rinkimus, dabar rengia apklausas apie populiarumą. Jos tokios pat suklastotos, kaip ir ankstesnės“, - teigia D. Trumpas.

Pirmadienį buvo paskelbti kompanijos „Gallup“ surengtos apklausos rezultatai, rodantys, kad išrinktojo JAV prezidento D. Trampo populiarumas prieš inauguraciją palyginti su trijų jo pirmtakų reitingais prieš jiems įžengiant į Baltuosius rūmus yra rekordiškai žemas.

Tyrimo duomenimis, tik 40 procentų amerikiečių teigiamai vertina būsimąjį valstybės vadovą. Per analogiška apklausa, vykusią likus kelioms dienoms iki kadenciją baigiančio JAV prezidento Baracko Obamos inauguracijos, 78 procentai amerikiečių pareiškė jaučią jam simpatiją.George'o Bush'o reitingas inauguracijos išvakarėse sudarė 62 procentus, Billo Clintono - 66 procentus.

Apklausa buvo surengta sausio 4-8 dienomis, joje dalyvavo daugiau kaip tūkstantis žmonių nuo 18 metų amžiaus. Galima paklaida - 4 procentai.

45-ojo JAV prezidento D. Trumpo inauguracija įvyks sausio 20 d.