Reikia pasakyti, kad ir H. Clinton pasisakymai stokojo nuolankumo, kuris paprastai turi būti demonstruojamas per vadinamuosius Alo Smitho labdaros pietus, skirtus katalikiškosioms labdaros organizacijoms paremti. Neretai tai būna paskutinė galimybė, kai kandidatai į prezidento postą gali kartu pasirodyti visuomenei.

Vis dėlto jei po H. Clinton išsakytų pastabų buvo galima tik atsidusti, tai D. Trumpo komentarai sukėlė audringą reakciją. Jo rinkiminė kampanija dabar vargu ar galės taip narsiai grumtis, likus trims savaitėms iki lemiamos 2016-ųjų metų prezidento rinkimų dienos.

„Nebuvau tikras, ar H. Clinton šį vakarą bus čia, kadangi, spėju, nenusiuntėte jai kvietimo el. paštu. O galbūt nusiuntėte ir ji su nuostaba sužinojo apie tai iš „WikiLeaks“, – sakė D. Trumpas. – Juk iš „WikiLeaks“ sužinojome išties nemažai. Kad ir tai, jog, H. Clinton įsitikinimu, labai svarbu apgauti žmones vienas politines pažiūras pristatant viešai, o kitų laikantis asmeniškai.“

Po šių žodžių publika subruzdo ir ėmė švilpti. Tada D. Trumpas kreipdamasis į H. Clinton pasakė: „Nežinau, ant ko jie pyksta, – ant jūsų, ar ant manęs. Ji [H. Clinton] šiandien čia. Pasirodė visuomenei ir apsimeta, kad nejunta neapykantos katalikams.“

Šie žodžiai sukėlė tokią publikos reakciją, kokia paprastai nebūdinga tokio pobūdžio renginiams.

„Tokiuose pietuose teko dalyvauti šešis, septynis, o gal aštuonis kartus. Tikrai neteko girdėti tokio švilpimo. Taip niekada nebuvo“, – CNN žurnalistui Andersonui Cooperiui sakė buvusi Niujorko miesto tarybos atstovė Christine Quinn.

Labdaros pietums neįprasta ir tai, kad nė vienas iš kandidatų nepasakė apie savo priešininką nieko malonaus.