Federalinė rinkimų komisija tą dokumentą paskelbė trečiadienį, praėjus savaitei po to, kai D.Trumpas deklaravo savo turtą, įvardydamas sumą, kuri, anot jo kritikų, yra smarkiai išpūsta.

Turto ir pajamų deklaracijoje, kurią turi pateikti visi kandidatai į Baltųjų rūmų vadovo postą, išvardyta net 515 šio verslininko užimamų pareigų, taip pat 168 turto objektai ir pajamų šaltiniai.

Atskirame sąraše išvardyti 23 turto objektai, kurių kiekvieno vertė didesnė negu 50 mln. dolerių – įskaitant nekilnojamąjį turtą Čikagoje ir Niujorke, golfo aikštynus Škotijoje ir Jungtinėse Valstijoje, kurortą Floridoje ir orlaivius.

Deklaracijoje daugelis objektų pažymėti kaip verti „50 mln. dolerių arba daugiau“ – pavyzdžiui, vienas pastatas, kurio vertė yra apie 1,5 mlrd. dolerių.

Dokumente nurodoma, kad D.Trumpui priklausantis grožio konkursas „Mis Visata“ yra vertas 5–25 mln. dolerių.

Anketoje deklaruojama, kad jis praeitais metais uždirbo 1,7 mln. dolerių už savo pasakytas kalbas, įskaitant 450 tūkst. dolerių už tris atskirus seminarus 2014 metų vasarį, gegužę ir birželį.

Milijardierius netgi įtraukė Ekrano aktorių gildijos mokamą rentą, kuri sudaro daugiau negu 110 tūkst. dolerių per metus.

D.Trumpas išvardijo 15 savo kreditorių, iš kurių keturiems jis skolingas daugiau negu 50 mln. dolerių už pastatų nuomą, ir vieną „formuojamą skolą“.

Jis tvirtina pernai uždirbęs 362 mln. dolerių, neįskaitant dividendų, palūkanų, kapitalo pajamų, rentų ir honorarų.

Tačiau žurnalo „Forbes“ tyrėjai tvirtina, kad D.Trumpo turtas vertas ne daugiau 4 mlrd. dolerių, ir pabrėžia, kad jis prarado virtinę verslo kontraktų, kai įžeidė milijonus žmonių, pareiškęs, kad meksikiečiai yra žagintojai ir narkotikų kontrabandininkai.

Aplankys JAV ir Meksikos sieną

D. Trumpas ketvirtadienį perkels savo rinkimų kampaniją prie sienos su Meksika, išlikdamas populiarus tarp apklausų dalyvių, nors yra išsakęs provokuojančių pareiškimų apie imigrantus, supykdžiusių lotynų amerikiečius ir sužlugdžiusių milijonų dolerių vertės jo verslo kontraktų.

„Šiandien vyksiu prie SIENOS. Pamatysime išties drąsių žmonių. Laukiu svarbios dienos!“ – D.Trumpas trečiadienį parašė savo „Twitter“ paskyroje, turinčioje per 3,3 mln. sekėjų.

D.Trumpo rinkimų štabas sakė, kad jis aplankys Laredo miestą prie Teksaso ir Meksikos sienos, taip pat pačią sieną ir pabendraus su vietos teisėsaugos pareigūnais bei surengs spaudos konferenciją.

Buvęs televizijos realybės šou žvaigždė, susikrovęs kapitalą nekilnojamojo turto versle ir kitokiuose projektuose, šiuo metu, kaip rodo apklausos, yra populiariausias tarp Baltuosius rūmus siekiančių užimti pretendentų respublikonų ir respublikonams simpatizuojančių nepriklausomų veikėjų stovykloje.

D.Trumpas patekdavo į pirmuosius puslapius dėl savo ekscentriškų pareiškimų ir žiniasklaidos triukų, šaipydamasis iš savo varžovų, išjuokdamas politikos veteranus ir smerkdamas neteisėtus migrantus.

Antradienį jis pareiškė, kad prezidento posto taip pat siekiantis respublikonas senatorius Lindsey Grahamas yra „visiškas lengvasvoris“. Stulbinamai pažeisdamas etiketą, jis padiktavo L.Grahamo mobiliojo telefono numerį ir ragino žmones su juo pasikalbėti.

Tą pačią dieną jis pasišaipė iš buvusio Teksaso gubernatoriaus Ricko Perry, kuris pastaraisiais mėnesiais pradėjo dėvėti akinius.

„Jis užsidėjo akinius, kad žmonės laikytų jį protingu. Žmonės sugeba pažvelgti už akinių“, – sakė D.Trumpas.

Praeitą savaitgalį jis išprovokavo pasipiktinimą respublikonų stovykloje, tiesmukai pareiškęs, kad nelaiko didvyriu per Vietnamo karą į priešų nelaisvę patekusio senatoriaus Johno McCaino, kuris yra vienas labiausiai gerbiamų Amerikos politikų.