Anot premjero, jei Londonas leistų valstybėms pažeidinėti tarptautinės teisės normas bet kur pasaulyje, nuo to nukentėtų ir Didžiosios Britanijos interesai.

„Niekas neturėtų būti suinteresuotas karu. Ukraina turėtų pati apsispręsti dėl savo ateities ir būti tiltu tarp Rusijos bei Europos, - kalbėjo D. Cameronas. - Europoje pastaruosius 70 metų bandėme išsaugoti taiką ir iš istorijos žinome, kad nusisukus nuo mindomos šalies problemos bėgant laikui tik kaupiasi“.

Premjeras parlamento narius įspėjo, kad jei bus imtasi tolesnių žingsnių padėčiai Ukrainos Krymo pusiasalyje destabilizuoti, „toli siekiančios pasekmės“ bus neišvengiamos.

Antradienį Europos Sąjungos (ES) atstovai Londone rinksis aptarti 18-os asmenų sąrašo, kuriems dėl ryšių „su Rusijos vyriausybe“ bus taikomi vizų išdavimo ir finansiniai apribojimai Bendrijoje, jei situacija Kryme nesitaisys.

Tuo tarpu Maskva Kryme ir toliau stiprina savo pajėgas prieš kovo 16 dieną numatomą referendumą, kurio nepripažįsta nei Vakarai, nei naujoji Kijevo vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (600)