Politiniai oponentai seniai kėlė klausimus dėl D.Camerono sprendimo nusamdyti A. Coulsoną, kuris prieš tai atsistatydino iš dabar nebeegzistuojančio laikraščio „News of the World“ redaktoriaus posto, nes du jo darbuotojai buvo nuteisti kalėti dėl telefonų pasiklausymo.

Nuosprendis A. Coulsonui dabar gali pakenkti konservatorių lyderio D. Camerono reputacijai prieš kitais metais įvyksiančius nacionalinius rinkimus. Opozicinė Leiboristų partija sako, jog tai, kaip ministras pirmininkas priima sprendimus, turi trūkumų.

Žinutėje britų televizijai, kuri buvo įrašyta mažiau ne dvi valandos po verdikto paskelbimo, D.Cameronas stengėsi apriboti žalą savo įvaizdžiui skubiai ir nedviprasmiškai atsiprašydamas.

„Labai atsiprašau, kad jį nusamdžiau, tai buvo blogas sprendimas“, – sakė D. Cameronas apie A. Coulsoną ir pridūrė, kad siūlo „visišką ir nuoširdų“ atsiprašymą.

„Klausinėjau jo, ar jis žinojo apie telefono (pokalbių) pasiklausymą, ir jis sakė, kad nežinojo, ir aš priėmiau tuos patikinimus ir daviau jam šį darbą“, – sakė ministras pirmininkas.

46-erių A.Coulsonas vadovavo britų lyderio ryšiams su žiniasklaida nuo 2007 iki 2011 metų. D. Cameronas sakė suteikęs A.Coulsonui antrą šansą, kai nutrūko pastarojo, dirbusio redaktoriumi, karjera žiniasklaidoje; tačiau dabar jis (D. Cameronas) supratęs, kad tada padarė blogą sprendimą.

A. Coulsonas neigė daręs ką nors bloga ir prieš D. Cameronui pasamdant jį, ir vėliau. Teisme A. Coulsonas sakė žinojęs apie vieną pasiklausymo incidentą, bet tas bendradarbis slėpė nuo jo savo nusikalstamą veiklą.

Leiboristų lyderis Edas Milibandas sakė, kad 2011 metais D.Cameronas padarė „katastrofišką klaidą nuspręsdamas“ nusamdyti A.Coulsoną.

Antradienį Benas Bradshaw, leiboristų parlamentaras ir buvęs kabineto ministras, parašė socialiniame tinkle „Twitter“, kad verdiktas A.Coulsonui yra „dar vienas smerkiantis kaltinimas baisiam, pasibaisėtinam D. Camerono sprendimui“.

Kai kurie D.Camerono sąjungininkai dar anuomet perspėjo jį, kad nebendradarbiautų su A.Coulsonu, nes tada sklido šiurpinantys gandai apie jo leidžiamą bulvarinį laikraštį, bet D.Cameronas neklausė šių perspėjimų.

Londono teismas išteisino laikraščių „News of the World“ ir „The Sun“ buvusią redaktorę Rebekah Brooks, kuri buvo taip pat kaltinta sąmokslu klausytis pokalbių telefonu. Ji buvo ir R.Murdocho laikraščių leidybos bendrovės „News International“ vadovė.