Kuko apygardos teismo medicinos ekspertai iš pradžių nusprendė, kad U. Khanas mirė sava mirtimi. Tačiau pareikalavus vienam giminaičiui, jie nusprendė peržiūrėti jo bylą ir galiausiai U. Khano organizme aptiko mirtiną kiekį cianido, rašo cnn.com.

„Tai privertė mus išduoti naują mirties liudijimą, kuriame mirties priežastimi nurodomas apsinuodijimas cianidu, o pati mirtis pripažįstama nužudymu“, - pirmadienį sakė vyriausiasis teismo medicinos ekspertas, daktaras Steve`as Cina.

Kodėl U. Khanas, žmonių mėgstamas imigrantas iš Indijos, daug dirbęs ir turėjęs sėkmingą verslą, buvo nužudytas? Ir kas tai padarė?

Į šiuos klausimus dabar turi atsakyti Čikagos policija. Jokių įtariamųjų kol kas nesulaikyta.

„Tiriame šią bylą kaip žmogžudystę ir glaudžiai bendradarbiaujame su teismo medicinos tarnyba“, - pirmadienį sake Čikagos policijos atstovė spaudai Melissa Stratton.

U. Khanas laimingąjį loterijos bilietą pirko parduotuvėje „7-Eleven“, esančioje Čikagos Rodžerso parko rajone. Birželio 26 dieną apsuptas šeimos narių ir draugų jis laikė didžiulį 1 mln. dolerių čekį ir trykšdamas džiaugsmu pasakojo, kaip išlošė loterijoje „$3 million Cash Jackpot!“, kurios bilietai kainuoja po 30 dolerių.

„Nutryniau bilietą ir nesustodamas šaukiau: „Laimėjau milijoną, laimėjau milijoną!“, - anot „Illinois Lottery“ pranešimo spaudai, teigė 46 metų U. Khanas.

„Pašokau pusę metro aukštyn į orą, o tada atbėgau atgal į parduotuvę ir palikau pardavėjui 100 dolerių (260 litų) arbatpinigių“, - pasakojo jis.

Iš laimėtų pinigų jis planavo apmokėti paskolą bei skolas, taip pat investuoti į savo sauso valymo paslaugų įmonę ir kažkiek paaukoti Šv. Judo Vaikų tyrimų ligoninei.

„Laimėjimas šioje loterijoje man reiškia viską“, - sakė U. Khanas.