Ilgą komendanto valandą Ukrainos valdžia anksčiau taikė siekdama palengvinti karių ir ginklų judėjimą.

Chersono regiono karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas sakė, kad komendanto valanda truks nuo penktadienio 17.00 val. Grinvičo laiku iki pirmadienio 3.00 val. Grinvičo laiku.

„Per šias 58 valandas bus draudžiama judėti miesto gatvėmis. Į miestą taip pat nebus galima įvažiuoti ir iš jo išvažiuoti“, – pranešė O. Prokudinas per „Telegram", patardamas gyventojams apsirūpinti maisto produktais ir vaistais.

O. Prokudinas sakė, kad gyventojai galės trumpai pasivaikščioti netoli savo namų arba apsilankyti parduotuvėse, tačiau su savimi privalės turėti asmens tapatybės dokumentus. „Tokie laikini apribojimai būtini, kad teisėsaugos pareigūnai galėtų atlikti savo darbą ir nekeltų jums pavojaus“, – rašė jis.

Apie komendanto valandą paskelbta tuo metu, kai pareigūnai pranešė, kad trečiadienį per Rusijos smūgį vieninteliam veikiančiam dideliam Chersono prekybos centrui žuvo trys žmonės, o penki buvo sužeisti.

Praėjusiais metais miestą pirmosiomis invazijos dienomis užėmė Rusijos kariai ir jis buvo Rusijos okupuotas iki 2022 metų lapkričio mėnesio. Rusijos pajėgos pasitraukė iš miesto, pereidamos į rytinę Dniepro upės pusę – ši upė dabar žymi dalį fronto linijos pietų Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją