Tai pranešė Charkivo srities prokuratūros spaudos tarnyba, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Tyrimo duomenimis, 62 metų vyras iš Charkivo, dirbantis „Ukrenerho“ regioniniame padalinyje, palaikė draugiškus santykius su buvusiu kolega, gyvenančiu okupuotoje Horlivkoje, Donecko srityje. Būtent jam teko „ryšininko“ tarp Charkivo gyventojo ir Rusijos atstovų vaidmuo. Turėdamas prieigą prie duomenų bazės, charkivietis buvusiam kolegai perduodavo informaciją apie Ukrainos jungtinės energetikos sistemos darbą ir pažeidžiamiausias valstybės energetikos komplekso vietas“, – rašoma pranešime.

Gavęs reikiamų duomenų apie Ukrainos atomines ir šilumines elektrines, Horlivkos gyventojas juos perduodavo Rusijos atstovams.

Pateikta informacija buvo reikalinga okupantams, kad jie galėtų planuoti raketų smūgius, kuriais buvo siekiama išvesti iš rikiuotės Ukrainos elektros energetikos kompleksą.

Vyrui pareikštas įtarimas dėl valstybės išdavimo, įvykdyto karinės padėties sąlygomis ir iš anksto susimokius grupei asmenų (Ukrainos baudžiamojo kodekso 2-osios dalies 28-asis straipsnis ir 111-asis straipsnis). Teismas jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą be teisės sumokėti užstatą.

Kaip anksčiau buvo pranešta, Ukrainos saugumo tarnyba pareiškė įtarimą Donecko srities Kostiantinivkos miesto gyventojui, kuris Rusijos FSB nurodė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių, dalyvaujančių kontrpuolimo operacijose Bakhmuto rajone, dislokavimo vietas ir judėjimo kryptis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją