„Bachmuto kryptimi gynybos pajėgos ir toliau laiko iniciatyvą, slopina priešus, priešai desperatiškai didina pasipriešinimą, pasitelkdami artileriją. Per pastarąją dieną priešai 514 kartų smogė į mūsų pozicijas visų tipų artilerija. Įvyko du oro antskrydžiai, taip pat devyni koviniai susirėmimai, per juos buvo likviduoti 43 okupantai, 109 buvo sužeisti, vienas paimtas į nelaisvę“, – sakė S. Čerevatas.

Jis pridūrė, kad buvo sunaikinta viena elektroninio karo stotis „Mandat“, ji yra prioritetinis Ukrainos gynėjų taikinys, siekiant užkirsti kelią Rusijos kariuomenei plėtoti savo elektroninio karo sistemas. Taip pat buvo sunaikinti trys lauko šaudmenų sandėliai, pridūrė S. Čerevatas.

Tuo metu priešai mėgina pulti Lymano ir Kupiansko kryptimi. Rusijos kariuomenė surengė 10 oro antskrydžių ir daugiau nei 400 kartų apšaudė Ukrainos gynybos pajėgas, panaudojusi įvairių rūšių ginklus.

„Lymano ir Kupiansko kryptimi priešai ir toliau mėgins mus pulti. Jie surengė tris atakas, taip pat 428 apšaudymo atakas. Tada buvo surengta 10 antskrydžių. Atmušant priešo puolimus, sunaikinti 37 okupantai, 82 buvo sužeisti“, – per telemaratoną sakė S. Čerevatas.

Pranešta, kad nuo 2022 m. vasario 24 d. iki 2023 m. rugpjūčio 13 d. Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino maždaug 253 850 rusų įsibrovėlių, vien per pastarąją dieną – 560 okupantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją