Lapkričio 19-20 dienomis vykusiame susitikime buvo aptarta centro veikla NATO kontekste, besibaigiančių metų darbai ir 2016 metų planai.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, Čekija prie NATO Energetinio centro veiklos prisijungė dar šių metų pradžioje, skirdama ekspertą, kaip savanorišką nacionalinį indėlį, tačiau ji nebuvo visateisė narė ir iki šiol neturi balsavimo teisės Valdomojo komiteto susitikimuose.

Susitikime šalys narės - Lietuva, Estija, Gruzija, Italija, Jungtinė Karalystė, Latvija, Prancūzija ir Turkija - apžvelgė visus 2015 metais vykdytus NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro projektus, sukurtas mokymo programas ir kitas veiklas, taip pat patvirtino 2016 metų veiklos planą ir biudžetą.

Susitikime stebėtojų teisėmis taip pat dalyvavo atstovai iš Kanados, Lenkijos, Suomijos ir Vokietijos. Susitikimui pirmininkavo Užsienio reikalų ministerijos viceministras Andrius Krivas.

Vilniuje veikiantis NATO centras įkurtas 2012 metų liepą šalims steigėjoms NATO Transformacijos vadavietėje Norfolke (JAV) pasirašius steigimo dokumentus. 2012 metų spalį, atlikus akreditacijos procedūras, Šiaurės Atlanto Taryba centrui suteikė tarptautinės karinės organizacijos statusą. Nuo praėjusių metų rugpjūčio centrui vadovauja pulkininkas Gintaras Bagdonas.

NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras analizuoja karinio energetinio efektyvumo ir saugumo ir kritinės energetikos infrastruktūros apsaugos aspektus. Centro darbuotojai taip pat teikia rekomendacijas ir siūlymus dėl operacinio energetinio saugumo, alternatyvių energijos šaltinių pritaikymo karyboje ir gamtai draugiškų ir efektyvių karinių pajėgumų plėtros, organizuoja mokymus ir pratybas ir juose dalyvauja.