„Mes jau nugalėjome, įveikėme baimę, melą ir grasinimus, įveikėme autoritarinės valstybės spaudimą“, - sakė Katalonijos lyderis.

Pasak C. Puigdemonto, Ispanijos valstybė tikėjosi, kad katalonai „pasitrauks, susidūrę su pirmaisiais sunkumais“. „Jie nežinojo, kad mūsų tauta pripratusi prie sunkumų ir, susidūrusi su jais, darosi dar stipresnė“, - pažymėjo politikas.

Jis paragino sekmadienį, referendumo dieną, visus katalonus eiti balsuoti. „Mus turi vesti noras pakeisti istoriją, užbaigti šį procesą ir pradėti naują - ekonominės, kultūrinės ir nacionalinės pažangos - etapą“, - sakė C. Puigdemontas.

Anot jo, jau pirmadienį, kai paaiškės referendumo rezultatai, Katalonija pradės žengti keliu į naują gyvenimą.

C. Puigdemontas įsitikinęs, kad nepriklausoma Katalonija taps visaverte Europos ir pasaulio bendrijos nare.

Šiuo mitingu Barselonoje baigėsi agitacinė kampanija už referendumą dėl Katalonijos nepriklausomybės, kuris įvyks sekmadienį. Šeštadienis Katalonijoje - „tylos diena“, agitacija nutraukta.

Anksčiau Katalonijos parlamentas priėmė du įstatymus dėl referendumo. Pirmasis, separatistų nuomone, sudaro teisinį pagrindą plebiscitui, o antrasis reguliuos pasitraukimą iš Ispanijos sudėties, jeigu per referendumą pergalę iškovos nepriklausomybės šalininkai.

Madridas ir abu įstatymus, ir patį referendumą laiko neteisėtais. Ispanijos valdžia tvirtina, kad referendumo nebus, bet Katalonijos vyriausybė įsitikinusi, kad plebiscitas įvyks.